Välkommen

Allt sedan Ekolådan startade 2003, har jag haft förmånen att så gott som varje vecka skriva veckobrevets ledare. Den har genom åren berört en lång rad teman som direkt eller indirekt har att göra med mat; dess kvalitet, hur den tas fram, dess påverkan på hälsa, miljö och samhälle.

Mycket av det som händer i världen påverkar människans sätt att samarbeta – med andra och med naturen – kring just matförsörjningen. Det finns olika åsikter om hur vi ska få maten att räcka till alla – många aktörer har egna intressen, egna agendor. Det är verkligen inte alltid så lätt att se sambanden.

Ekolådans utgångspunkt har varit, och är, att göra sammanhangen och vägen från sådd till färdig maträtt kortare och mer överskådlig. Att vi i vårt veckobrev publicerar såväl artiklar som belyser ämnet, som recept och namnen på varje veckas odlare, är ett uttryck för det.

Men veckobrevet har sina naturliga begränsningar, så nu tar jag klivet in i bloggvärlden. Jag kommer att fylla min blogg med information och tankar kring de händelser, nyheter och forskningsresultat jag stöter på och de spännande människor jag möter.

Självklart ser jag även fram emot att få respons från dig som läser bloggen.

Så väl mött här!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Välkommen

  1. Emanuel skriver:

    Hej John!
    Jag hittade just hit till bloggen. Kul!

    Mins att jag sa till dig att du borde blogga när vi sågs på BANANAS! visningen på Doc Lounge, då var du inte så övertygad :) Kul att du är igång nu! Ska bli spännande att följa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>